MOVIMIENTO
Edukativno rekreativni centar Lomina 48 Beograd
info@movimiento.rs
Ana 064/270 22 19
ana@movimiento.rs
Vlada 064/28 18 969
vlada@movimiento.rs

smanjena za sajt

Karipska triologija

Karipska triologija obuhvata mešavinu latino i afro - karipskih plesova, najpopularnijih na našem podnevlju, a i šire, kao što su salsa, bachata i merenge.
Salsa je pre svega vrlo lep i interesantan ples, koji može biti i sporiji i vrlo energičan po tempu, izuzetno atraktivan i erotičan po načinu plesanja. Iako ima jako mnogo figura, kombinacija i mogućnosti, ipak je prilično laka za učenje i ne traži nikakvo prethodno poznavanje plesa. Štaviše, već posle nekoliko naučenih figura „novopečeni“ salserosi mogu odlično da se zabave plešući Salsu, pogotovo što ne zahteva puno prostora i idealna je za žurke i gužve. Ona je jedan od retkih plesova koji jednako lepo izgleda kada se igra sa partnerom, u grupi od nekoliko parova sa jedinstvenom koreografijom (rueda ili krug), ali i pojedinačno u grupi (linijska salsa). Na našim prostorima najzastupljeniji je Kubanski stil, koji i mi preferiramo i predajemo na našim časovima. Časovi se održavaju dva puta nedeljno i traju 60 minuta, struktuirani su od zagrevanja, učenja novog gradiva i ponavljanja starog. Kombinuje se teorija sa praksom, gde praksa dominira. Pored salse se pažnja poklanja i učenju merengea, kao i afro rumbe. Merengue je narodni ples Dominikanske Republike, a afro rumba je spoj nekoliko Afričkih plesova i tradicije u kombinaciji sa španskim uticajem. Elementi ovih plesova su neophodni za usavršavanje Vašeg salsa plesa i Vas kao salsa igrača.
U okviru trilogije, ali zbog svoje sve veće popularnosti, izdvojen kao poseban kurs, uče se i elementi bachate. Bachata je senzualan, osećajan i romantičan ples koji se pleše uz istoimenu muziku. Razlikuje se nekoliko stilova – dominikanski, tradicionalni, moderni i bachatango – koje ćemo mi kombinovati na časovima. Kroz časove bachate ćete se upoznati i sa elementima drugih plesova, kao što su kizomba i tango, a sve u cilju Vašeg plesnog napredovanja. Časovi su jednom nedeljno i traju 60 minuta. Vaši instruktori su Vlada i Ana.
Plesovi koji čine karipsku trilogiju su društveni plesovi, pa ćete pored dobijanja novog znanja i razvijanja veština u oblasti plesa, povećavanja fizičke kondicije, poboljšavanja koordinacije pokreta, držanja i stila, takodje stvoriti jako lepa poznanstva i steći sigurnost i samopouzdanje.

Jamaica mix

Jamaica mix se odnosi na kombinaciju plesova - reggaeton, ragga jam, dancehall, afro i hip hop. Koreografije su sačinjene na osnovu našeg osećaja, vizije i percepcije ovih ritmova. Ovi plesovi su ulični plesovi u kojima dominira energija, stav i muzikalnost. Skloni su improvizaciji i slobodi što pruža mogućnost za pronalaženje i razvijanje vlastitog stila, uz potpun osećaj i interpretaciju emocija koje ta muzika sa sobom nosi. Jedni od retkih plesova kod kojih nije toliko bitna tehnika koliko osećaj. Ukoliko želite da doživite atmosferu sa ulica, napunite se pozitivnom energijom, dobro preznojite i razmrdate, ovaj kurs je kao stvoren za vas. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta sa instruktorkom Anom. Kurs je u okviru grupe MOVIMIENTO GIRL'S zajedno sa kursom girl's stuff. Od meseca do meseca se vrsta plesa menja u zavisnosti od pesme koja nas u tom trenutku inspiriše - koreografije mogu biti reggaeton, twerk, dancehall, afro, floor dance, striptize, salsa lady style, bachata lady style ili mix svega :) Uvek se unapred najavljuje koja će se pesma raditi. Često se sa MOVIMIENTO GIRL'S i ovim koreografijama nastupa, nastupi su dobrovoljni. Upis u toku!!!

MOVIe dance

Na ovom kursu ćete učiti koreografije koje su inspirisane različitim plesovima, kao što su rock&roll, disco, jave, samba, cha cha cha, zumba, salsa, burlesque, cabare, brodway, lyrical dance, jazz, contemporary, bally dance, boogie woogie, charlston, swing, jitterbug, lindy hop, zouk, modaren balet i dr. Koreografije će biti osmišljene u vidu mjuzikla ili muzičkih spotova koji kombinuju pesme, pokret, dijaloge, glumu, imitaciju i ples. Odredjena priča i emocionalni sadržaj (ljubav, bes, drama, akcija, humor) biće iskazani kroz povezanost muzike, koreografije i kostimima. Da bi se u potpunosti publici približila priča koristiće se interensantna scenografija i razni rekviziti. Neki od najpoznatijih mjuzikla su Čikago (Chicago), Brilijantin (Grease), Mulan Ruž (Moulin Rouge) i Kosa (Hair). A muzički spotovi: Michael Jackson - Smooth criminal, PSY - gangnam style,Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink - Lady Marmalade i mnogi mnogi drugi :). Časovi se održavaju jednom nedeljno i organizovani su kao dvočas u trajanju od 90 minuta. Instruktori kursa MOVIe dance su plesači sa višegodišnjim iskustvom u različitim plesovima i javnim nastupima Vlada i Ana. Trenutno ovaj kurs ne stoji u programu, već se praktikuje samo tokom najavljenih nastupa. Ukoliko imate plesno iskustvo i želite da nastupate, ostavite Vaše kontakt podatke na našem mailu info@movimiento.rs i mi ćemo Vas kontaktirati čim se približi neki nastup :)

Girl’s stuff + Jamaica mix = MOVIMIENTO GIRL'S

Ukoliko želite da unapredite i ulepšate vaš način plesanja treba da se odlučite za Girl’s stuff. Akcenat je stavljen na one plesne elemente koji čine stil ženskog pola. Kroz učenje ovih elemenata, postižete pravilno držanje tela i ruku, pravilno korišćenje koraka i pokreta, vežbanje balansa, vežbanje izolacije tela, ukrašavanje vašeg plesanja, sigurnost u vaše plesanje, kao i veću slobodu u izražavanju i interpretaciji muzike. Devojke postaju ženstvenije i senzualnije i dodaju svom plesu ženski dodir. Ukoliko vašem plesu nedostaje sjaj koji želite, razmislite o pohadjanju ovog kursa koji će vam pružiti nove načine da se krećete i iskažete sebe kroz ritam muzike uz koju plešete, veće zadovoljstvo i uživanje u plesu, kao i da svojim plesom zablistate i zasenite na podijumu. Koreografije se osmišljavaju uz pesme Rihanne, J Lo, Nicky Minaj, Beyonce i sadrže booty shake, tweking, burlesque, cabare i striptize pokrete. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta sa instruktorkom Anom. Kurs je u okviru grupe MOVIMIENTO GIRL'S zajedno sa kursom jamaica mix. Od meseca do meseca se vrsta plesa menja u zavisnosti od pesme koja nas u tom trenutku inspiriše - koreografije mogu biti reggaeton, twerk, dancehall, afro, floor dance, striptize, salsalady style, bachata lady style ili mix svega :) Uvek se unapred najavljuje koja će se pesma raditi. Potrebno je imati grejače ili štitnike za kolena kada je koreografija twerk ili floor dance. Često se sa MOVIMIENTO GIRL'S i ovim koreografijama nastupa, nastupi su dobrovoljni. Upis u toku!!!

DANCE WORKOUT

DANCE WORKOUT je program inspirisan trenutno najpopularnijim fitnes programom u svetu - ZUMBOM. Stim da poseduje odredjene prednosti. Ovaj program je u prednosti u odnosu na zumbu, jer ne sadrži bezbroj koreografija koje polaznik mora u hodu da isprati, već se za jedan čas prelazi jedna do dve koreografije. Struktura časa je takva da se prvo radi zagrevanje kroz pokrete koji sačinjavaju koreografiju, pri čemu se isti ujedno i uče putem detaljnog objašnjenja i pravilnog izvodjenja kako bi imali potpunog efekta. Zatim se kreće sa vežbanjem uz odabrane pesme koje se kreću od sporijeg preko srednjeg do najbržeg ritma. Na kraju ide obavezno istezanje i opuštanje. Na ovaj način vežbaćete plešući i istovremeno se ludo zabavljajući, jer je na časovima party atmosfera! Muzika uključuje različite kombinacije ritmova kao što su latin disco, reggaeton-cumbia, conga hip-hop, merengue hip-hop, reggaeton –  bellydance, tehno i salsa. Ovaj program vam pruža siguran i učinkovit način oblikovanja tela, poboljšanje kondicije, učenje plesnih pokreta, efektivne vežbe i fenomenalnu zabavu! Ples je univerzalan jezik pokreta! Zato iskusite radost pokreta kroz muziku dok ujedno poboljšavate kondiciju i trošite od 300 do 500 kalorija po času! Časovi su dizajnirani za sve novoe, sa ili bez plesnog ili fitnes iskustva i traju sat vremena, sa pravljenjem jedne pauze za kratak predah. Često se koriste tegovi (weight workout) ili obuća sa štiklom (HEELS WORKOUT). Vodi ih instruktorka Ana. Upis je stalan!!! Možete se pridružiti bilo kada !!!

DIZNIMANIA

DIZNIMANIA je kurs osmišljen za devojčice uzrasta od 7 do 15 godina. Podrazumeva rad na poboljšanju motorike, koordinacije, ravnoteže, kondicije sa pravilnim držanjem tela, osećaja za ritam i pokret i interpretacije muzike. Pažljivo odabranim pokretima i interesantnim plesnim koreografijama utiče se i na unapredjenje fizičkog, mentalnog i emocionalnog razvoja tih devojčica. Obogaćuje učenje, budi osećaj za lepo, daje novo značenje pokretu. Koreografije su svakog meseca različite i predstavljaju spoj pokreta, igre i zabave sa elementima glume. Koreografije su osmišljene na pesme iz crtanih filmova, otuda i inspiracija za naziv :) Časovi se sastoje od zagrevanja kroz elemente koji sačinjavaju koreografuju, učenje pokreta i na kraju od istezanja i opuštanja. Traju 60 minuta i vodi ih instruktorka Ana.(USKORO)

Pilates

Pilates je sveobuhvatan program mentalnog i fizičkog treninga sa preko 500 različitih vežbi čija je glavna karakteristika prilagodljivost. Zato je pilates namenjen svima, bez obzira na pol, starost ili stepen kondicije. Osmislio ga je nemac Joseph H. Pilates, spajajući elemente istočnjačkih i zapadnjačkih metoda vežbanja. Sa istoka je uzeta povezanost duha i tela i opuštanje, a sa zapada naglašavanje mišićnog tonusa, snage i izdržljivosti. U skladu sa tim, sa pilatesom postižete oblikovanje tela i razvijanje mišića stomaka, zadnjice i donjeg dela ledja, popravljanje držanja, ojačavanje kostiju i zglobova, razvijanje snage, izdržljivosti, kondiciju, koordinaciju i gipkost, poboljšavanje emocionalnog stanja, ublažavanje stresa i umora i usporavanje starenja, indirektno smanjivanje procenta masnog tkiva. ( U PRIPREMI )

Školica sporta

Školica sporta je detaljno osmišljen program za uzrast od 3 do 10 godina podeljen po grupama (mladji i stariji) koji ima za cilj da spreči nastajnje mogućih deformiteta i obezbedi pravilan razvoj deteta ili da koriguje i spreči dalju progresiju postojećih deformiteta, a sve to kroz IGRU, POKRET i pažljivo odabrane vežbe koje angažuju mišiće zadužene za pravilno držanje tela. Osnovni program školice sporta čine dva treninga nedeljno u trajanju od po 60 minuta koji su usmereni na razvoj motoričkih sposobnosti dece, njihove koordinacije, agilnosti, okretnosti, ravnoteže, osecaja položaja u prostoru kao i pozitivnih psiho-socijalnih karakteristika, pripadnost grupi i drugarstvu. Deca se kroz nas program uče pravilnom držanju tela, hodanju, trčanju i svim drugim prirodnim oblicima kretanja, a sve to kroz vežbe i igrice prilagodjene uzrastu, poligone, štafetne igre i zabavu koja ima korektivni znacaj. Takodje jedan od osnovnih zadataka školice je stvaranje interesovanja i ljubavi prema zdravom životu i sportu. Osoba koja će raditi na razvijanju svega navedenog kod Vaše dece je viši fitnes i plesni instruktor i trener, kao i dečiji animator – Vlada. ( USKORO )

Personalni trening

Personalni trening ja najbrži, najpametniji i najefikasniji način postizanja vaših ciljeva u vežbanju. Potpuna posvećenost od pocetka do kraja treninga. Razlikuje se sistem 1 na 1 i 2 na 1. Odabirom sistema 1 na 1, dobijate kreiran program vežbanja prema Vama i Vašim potrebama i usmeren je ka tome da Vi dostignete svoje ciljeve. Bilo to gubljenje telesne masnoće, izgradnja mišica, poboljšate Vašu kondiciju, razvijete snagu ili jednostavno poboljšanje kvaliteta vašeg svakodnevnog života. Dobijate trening program koji ce vam dati rezultate koje baš Vi želite da postignete. Trening 2 na 1 čine 1 trener i 2 osobe. To je jedan od najpopularnijih i najisplativijih nacina korišcenja usluga personalnog treninga. Udružujuci se sa prijateljem ili drugom Vama bliskom osobom sa ciljevima sličnim Vašim, možete znatno smanjiti troškove, ali ne i nivo usluge! Treninge će za Vas kreirati i realizovati Vlada.

Prvi ples

Kod nas se možete pripremiti za prvi ples na jednostavan i zabavan način. Ples može biti nežan, romantičan, egzotičan ili otkačen, samo za vas ili i za kumove i ostale goste uz pesmu koju Vi odaberete ili Vam mi damo savet. Naučite za kratko vreme, uz prijatnu atmosferu i strpljive i posvećene instruktore, u našem ili Vašem prostoru, u vreme koje vama odgovara željeni ples uz koji će Vaše venćanje postati jedna lepa uspomena. Takodje, možete nas angažovati i kao plesne animatore ili animatore za Vašu decu na Vašem slavlju. Pored budućih bračnih parova, držimo privatne plesne časove i drugim grupacijama.    

Kreativne radionice za decu

MOVIMIENTO organizuje i kreativne radionice za decu koje se sastoje iz časova plesa, pevanja, ritma, crtanja i slikanja, ručne izrade predmeta, zabave i igre. U okviru ovih časova deca će imati mogućnost da nauče da kreiraju, dizajniraju i dekorišu predmete od plastelina, plastike, kartona, drveta, papira i drugih materijala, da razviju slobodu izražavanja, pamćenje i razmišljanje, da razviju veštine osećaja ritma, koordinacije pokreta i pravilnog držanja tela, da razviju svoju kreativnost, maštu i inovativnost, da razviju svoja interesovanja i odluče se za željeni hobi, da nauče da se druže, dele i vole, kao i da na kvalitetan način koriste svoje vreme. Časovi se održavaju dva puta nedeljno i sastoje se od dva časa plesa, dva časa pevanja, dve radionice ritma sa korišćenjem muzičkih instrumenata, dve radionice crtanja, slikanja ili izrade nekog predmeta i jednog zabavnog časa (gledanje nekog crtanog filma, madjioničarski trikovi, društvene igre i sl.)     ( U PRIPREMI )

Kreativne radionice za osobe u trećem dobu

Sa željom da obogatimo i period penzije, osmislili smo kreativne radionice i za osobe u trećem dobu. Trudićemo se da na jedan kreativan i zanimljiv način ispunimo njihovo slobodno vreme koristeći zabavne i opuštajuće vežbe, ples i zabavno - edukativni program, a sve u cilju aktivnog starenja i unapredjenja i obogaćenja njihovog života.     ( U PRIPREMI )

AFRO DANCE

Kurs afro dence karakteriše 60 minuta neverovatne energije i zabave koja će vas povezati sa korenima ritma, muzike i pokreta. Instruktorka Ana kombinuje različite pravce afričkog plesa - od izvornih pokreta afro plesa preko afro rumbe i kudura, pa sve do sve popularnog afro house-a. Ovaj kurs može da bude slabijeg i jačeg intenziteta, ali uvek pogadja celo vaše telo. Utiče na sve vaše mišiće, na koordinaciju, fleksibilnost Vašeg tela i na opuštanje Vašeg uma. Fenomenalan ritam afro perkusija nam često pruža Miloš, kada uživo Vaše telo može osetiti svaki bit njegovog udarca. Osetite slobodu i prepustite se afro duhu i pokretu :) Ovaj kurs je u sklopu kursa jamaica mix.

Edukativni seminari

Edukativni seminari predstavljaju niz interaktivnih predavanja i radionica na različite teme (kako napisati CV i poslovni mail, timski rad, uspešna komunikacija, veštine prodaje i dr.) koje osobama pružaju znanja i veštine neophodne za svakodnevno funkcionisanje, bilo u poslu, u porodičnim odnosima ili u odnosu sa prijateljima. Naročito, mladim osobama koje su tokom svojim studija ili su sveže diplomirani i žele da upotpune svoj CV svim onim potrebnim znanjima i veštinama koje traže današnji poslodavci. Predavači na seminarima su stručnjaci iz svojih oblasti interesovanja koji iza sebe imaju bogato iskustvo u uspešno završenim projektima, održanim predavanjima, treninzima i radionicama.     ( U PRIPREMI )

Animacija, rekreacija i Teambuilding aktivnosti

Animacija, rekreacija i Teambuilding aktivnosti predstavljaju širok spektar timskih  igara i rekreativno zabavnih sadržaja osmišljenih sa ciljem da probude ono najbolje u svakom pojedincu, i usmere ga u svrhu uspešnog timskog ponašanja. Funkcije ovih aktivnosti su da nagrade, motivišu, zabave, oslobode stresa, opuste, približe članove tima jedne drugima i povećaju njihovu produktivnost i efektivnost. Bogatstvo našeg programa nama daje mogućnost da aktivnosti predstavimo kroz spoj igre, treninga, i zabave i to obavezno van kancelarija i u opuštajućoj atmosferi sa osnovnim zadatkom da ne liče na svakodnevne obaveze na radnom mestu.
Bavimo se i animacijom dece na rodjendanima, proslavama, priredbama, izletima i drugim organizovanim dogadjajima.

Kreiranje programa po Vašoj želji

Poznato je da produktivnost i efektivnost zaposlenih raste ukoliko kompanija u kojoj rade ulaže u njih. Jedna od veoma uspešnih kompanija, koja je postigla zavidne i visoke rezultate, zahvaljujući svojim zaposlenima jeste GOOGLE. Ova kompanija obezbedjuje svojim zaposlenima vreme za vežbanje, zabavu i igru ili odmor u cilju njihovog oslobadjanja od stresa, poboljšanja njihovog zdravlja, zabave i opuštanja. Ukoliko ste jedna od kompanija koja ulaže u svoje zaposlene i pruža im raznorazne pogodnosti, kontakirajte nas kako bismo osmislili specifičan program u skladu sa Vašim potrebama i potrebama zaposlenih, a sve u cilju povećanja produktivnosti, motivacije, efektivnosti, uspešnosti pojedinca, timova i organizacije.

MOVIMIENTO Edukativno rekreativni centar; Ana 064/270 22 19 ana@movimiento.rs; Vlada 064/28 18 969 vlada@movimiento.rs